Image

VRISAK JUNIOR

U sklopu 14. Vriska – riječkog sajma knjiga i festivala autora, V.B.Z. je u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka i Dječjom kućom pripremio zabavan i edukativan program za najmlađe čitatelje i one koji će se tek zaljubiti u književnost!

U Dječjoj kući, prostoru kulture za djecu, roditelje, ali i sve ljubitelje maštovite književnosti, od 15. do 17. rujna očekuju vas tri sjajna programa.

Na radionici o Muminima, preslatkim i dobroćudnim njuškicama, djeca će upoznati ove empatične, zabavne i čarobne likove, koji osvajaju srca mladih već 70 godina! Knjige o Muminima velike finske spisateljice Tove Jansson postale su obiteljski klasici diljem svijeta i čitaju se iz generacije u generaciju, a domaćoj ih publici u sklopu projekta „Na margini“ pod pokroviteljstvom programa Kreativna Europa Europske unije približava sjajan prijevod Željke Černok.

Također, na rasporedu je i druženje sa sjajnim domaćim piscima: Lada Franić, profesorica i autorica brojnih knjiga za mlade, razgovarat će s malim čitateljima i čitati im svoje svoju novu priču „Jakov zna sve“. A zna li Jakov uistinu sve, reći će nam neobična slikovnica o prijateljstvu koja potiče djecu na čitanje, aktivnost i druženje. Za prekrasne ilustracije pobrinula se Maja Beus, koju je Taschen uvrstio u popis najboljih ilustratora na svijetu.

Zoran Ferić, jedan od poznatijih domaćih autora, okušao se i u pisanju edukativnih i toplih slikovnica, za koje je dobio prestižne nagrade, a koje na pristupačan, topao i najmlađima blizak način govore o teškim temama: „Suze svetog Lovre“ bave se rastavom roditelja, dok u „Snu ljetne noći“ Ferić piše o znatiželjnom dječaku Dadi koji se hrabro nosi s različitim problemima koji se ponekad događaju i malim dječacima. Ferićeve slikovnice obogaćene su predivnim ilustracijama Dominika Vukovića.

Vidimo se u dječjoj kući i uživajmo u svijetu mašte!