Vrisak Junior

Gradska knjižnica Rijeka putem Dječje kuće uključuje se i ove godine u program festivala Vrisak i to posebnim izdankom Vrisak Junior. Dječja kuća dom je igre i smijeha i središnje je gradsko mjesto u kojem se nastanila dječja književnost uz Dječji odjel Stribor, a čitanje i priče od malih nogu danas su jedan od središnjih pedagoških principa. 

U sklopu programa održat će se pet zabavnih književnih susreta s Moreom Banićević, Hrvojem Kovačevićem, Marijanom Križanović, Mirnom Brođanac i Nenom Pavelić na kojima će naglasak biti na približavanju kreativnog procesa. Sve dječje promocije počet će u 11 sati. 

Također, tijekom cijelog festivala održavat će se igra rješavanja zagonetki Tragaonica svakim danom od 8 ujutro do 20 navečer, a cijela će se Dječja kuća tada pretvoriti u jednu veliku, tajnovitu priču. Organizirali smo i posebno subotnje izdanje dječje radionice stripa Stripko pod vodstvom Nicol Nefat sa slobodnim ulazom za sve one koji žele strip i malo stvarati.Tijekom svih književnih susreta za „velike“, svako predvečerje, vrata su Dječje kuće otvorena za sve „malene“ koji se žele igrati, tražiti priče i knjige u dječjoj knjižnici…

Kristian Benić (Dječja kuća)