Uskoro počinje sajamski dio 16. Vriska!

Književnost, umjetnost, glazba i film ponovnostižu u art-kvart Benčić

S veseljem najavljujemo 16. Vrisak, riječki sajam knjiga i festival autora. Sajamski program održava se od 1. do 30. rujna 2023. godine u V.B.Z.-ovim knjižarama te na književnim punktovima na Jadranskom trgu i u Bazarigovom prolazu na kojima ćete pronaći more knjiga domaćih i stranih izdavača na popustima do 80 %!

Bogati festivalski dio 16. Vriska s više od 50 programa čeka vas od 10. do 17. rujna u art-kvartu Benčić – jutarnji program za najmlađe, Vrisak Junior, održava se u Dječjoj kući, filmske projekcije u kino-dvorani Art-kina, okrugli stolovi i potpisivanja u V.B.Z.-ovoj knjižari u Muzeju Grada, večernje promocije knjiga u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, a u dvorištu art-kvarta održat će se dodjela V.B.Z.-ove nagrade za najbolji roman godine te koncert Borisa Štoka. Vrisak je tako svoj dom pronašao u novom riječkom kvartu kulture, kvartu koji, baš kao i naš festival, pršti potencijalom, a sigurni smo da ćete i sami vrisnuti od iznenađenja kada vidite kako kulturni život grada Rijeke teče kroz art-kvart Benčić! 😊

Sajamski dio Vriska ponovno okuplja najveće hrvatske izdavače, koji će nam se predstaviti novitetima, ali i starijim naslovima i klasicima, a sve ćete ih moći nabaviti na sniženju do 80 posto! U sajamskom dijelu sudjeluju V.B.Z., Budilnik izdavaštvo, Fokus komunikacije, Forum, Fraktura, Koncept izdavaštvo, Leo Commerce, Libricon, Mozaik, Naklada Ljevak, Naklada Veble, Naklada Uliks, Naša djeca, Planetopija, Profil, Sandorf, Znanje.
U širokoj ponudi pronaći ćete najveće hitove iz područja samopomoći, krimiće i trilere koji će vas ostaviti bez daha, klasike koje morate imate u svojoj biblioteci, inspirativnu publicistiku, najbolju poeziju, slikovnice i knjige za djecu i mlade.

Dakle, zapišite u planere, zaokružite datum na kalendaru i navijte podsjetnike na mobitelima jer svečano otvorenje festivalskog dijela Vriska kulturni je događaj koji se u Rijeci ne propušta. Počinjemo u nedjelju, 10. rujna u 19 sati u art-kvartu Benčić, a festival otvaramo dodjelom V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman, nakon čega slijedi koncert Borisa Štoka, talentiranog riječkog glazbenika.

Vidimo se na 16. Vrisku, a za sve koji ne budu u blizini Rijeke, osigurali smo live stream na V.B.Z.-ovu YouTube kanalu i Facebook stranici.
*
Vrisak se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, programa Kreativna Europa Europske unije te u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti, Dječjom kućom, Dnevnim boravkom, Gradskom knjižnicom Rijeka i Hrvatskom gospodarskom komorom – Zajednicom nakladnika i knjižara.

Medijski pokrovitelji su HRT, HINA, Novi list, 24sata, Express, Večernji list, Jutarnji list, Vijenac, Kanal Ri, Radio Rijeka, Radio Korzo, Moderna vremena, Tportal, Booksa, Moja Rijeka, Radio Istra.

Za sve ostale informacije slobodno nam se javite.

Lidija Krvarić
Marketing & PR
M: 091 3110 440
E: lidija.krvaric@magmedia.hr

Više saznajte na vrisak.vbz.hr
Pratite nas na društvenim mrežama:
Instagram
Facebook
YouTube

Please follow and like us: