Program Vrisak Junior za najmlađe u Dječjoj kući

Dječja kuća, art – kvart Benčić

Od 11. do 17. rujna 2022.

Uz večernje programe u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Vrisak je pripremio program za najmlađe čitatelje: Vrisak Junior održava se u Dječjoj kući u art-kvartu „Benčić“ od 12. do 17. rujna u 11 sati, a djeca i mladi upoznat će autorice i autore Milu ElegovićJuricu PavičićaSanju PilićMarka PogačaraMelitu Rundek i njihove vrckave, poučne i tople slikovnice, kao i edukativni strip za djecu i mlade „Što se to događa s klimom?“ Olea Mathismoeana, koji na pametan i zabavan način približava djeci ovu važnu temu.

Vrisak Junior otvaramo 12. rujna promocijom nove slikovnice Sanje Pilić „Hoću biti velik!“, pričom o zbunjenom dječaku koji silno želi biti velik kako bi mogao raditi sve tajnovite, uzbudljive i zanimljive stvari, koju je maštovito i zabavno ilustrirala Željka Mezić.

Melita Rundek najmlađim čitateljima u utorak, 13. rujna, predstavlja jednog posebnog mačka u slikovnici „Darmar, Maki je car!“, a Makija i njegove zabavne prijatelje ilustrirala je Vanda Čižmek.

„Što se to događa s klimom?“ edukativni je strip za djecu i mlade, namijenjen, prije svega, uzrastu od 8 do 12 godina. Autori Ole Mathismoen i Jenny Jordahl duboko zaranjaju u aktualnu klimatsku krizu i pobliže proučavaju što će se dogoditi, zašto se to događa, kakve će biti posljedice i što uopće možemo učiniti. Na pametan, zabavan i svima razumljiv način, autori nam pomažu da lakše shvatimo ovu ozbiljnu i važnu temu. O stripu će razgovarati Sandra Karić i Matija Eppert na programu Vrisak Juniora 14. rujna.

Festivalski sadržaj 15. rujna rezerviran je za pisca za velike i male: Juricu Pavičića! „Tri kuće, tri prijatelja“ prva je ilustrirana knjiga za djecu ovog nagrađivanog autora, jedan poseban triler za osmoškolski uzrast s ilustracijama Klare Rusan.

Pisana u stihu slikovnica „Zašto ptice pjevaju“ otkriva novu dimenziju umjetnice Mile Elegović koja u njoj slavi radost življenja, ljubav i poštovanje prema prirodi, a ilustrirala ju je mlada hrvatska ilustratorica Ana Despot. Tajnu ptičjeg pjeva otkrijte na Vrisku 16. rujna.

Na zadnjem druženju u sklopu programa Vrisak Junior, 17. rujna, Marko Pogačar predstavit će „Prvu detektivsku agenciju za praćenje ptica“, priču o sijamskoj mački Milici, autsajderici odrasloj na detektivskim noir filmovima, koja odluči pomoći pticama u nevolji i tako upoznati bijeli svijet! Milicu je ilustrirala Stefhany Y. Lozano.

PROGRAM – VRISAK JUNIOR

VRISAK JUNIOR

Dječja kuća, art – kvart Benčić

Od 11. do 17. rujna 2022.

12. 9. 2022., ponedjeljak u 11 sati

Sanja Pilić: Hoću biti velik!

Sudjeluju: Sanja Pilić i Aleksandra Stella Škec

Dječja kuća – art-kvart „Benčić”

13. 9. 2022., utorak u 11 sati

Melita Rundek: Darmar, Maki je car!

Sudjeluju: Melita Rundek i Aleksandra Stella Škec

Dječja kuća – art-kvart „Benčić”

14. 9. 2022., srijeda u 11 sati

Književnost piše zeleno

Ole Mathismoen: Što se to događa s klimom

Sudjeluju: Sandra Karić i Matija Eppert

Dječja kuća – art-kvart „Benčić”

15. 9. 2022., četvrtak u 11 sati

Jurica Pavičić: Tri kuće, tri prijatelja

Sudjeluju: Jurica Pavičić i Ivana Žderić

Dječja kuća – art-kvart „Benčić”

16. 9. 2022., petak u 11 sati

Mila Elegović: Zašto ptice pjevaju

Sudjeluju: Mila Elegović i Ivana Žderić

Dječja kuća – art-kvart „Benčić”

17. 9. 2022., subota u 11 sati

Marko Pogačar: Prva detektivska agencija za praćenje ptica

Sudjeluju: Marko Pogačar

Dječja kuća – art-kvart „Benčić”

Please follow and like us: