Marinko Koščec

Marinko Koščec

Autor

Marinko Koščec

 

Marinko Koščec, romanopisac, esejist i prevoditelj. Rođen je 1967. u Zagrebu. Diplomirao je engleski i francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1992. Magistrirao je književnost na sveučilištu Paris VII 1995. i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1997. Doktorirao je 2005. s radom na temu djela Michela Houellebecqa. Zaposlen je na Katedri za francusku književnost Odsjeka za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Dosad je objavio romane Otok pod morem (1999.), Netko drugi (2001., nagrada „Meša Selimović“), Wonderland  (2003., nagrada V. B. Z.­a), To malo pijeska na dlanu (2005.), Centimetar od sreće (2008.) i Četvrti čovjek (2011.). Objavio je također zbirku eseja i prijevoda Skice za portret suvremene francuske proze (2003.), studiju Michel H. ­ mirakul, mučenik, manipulator (2007.) te antologiju Mrmor u mraku (2007.).  Sedmi njegov roman, U potrazi za začaranim krugom (2016.), mnogoslojna je priča puna pronicavih uvida, koja pršti duhovitošću i ironijom te kroz prizmu protagonistove svijesti briljantno secira pojedinačno ponašanje i kolektivne svijesti.

★★★★★

Sami

“Roman Sami čitaoce ne ostavlja ravnodušnim. Napisan jezikom sočnim i duhovitim, smešten u poznato okruženje kolektivne paranoje koja je dodatno pojačana „geološkom pobunom“, Koščecova knjiga je prvi roman pandemije koji stvari stavlja izvan konteksta teorije zavere i manihejske podele na dobro i zlo. On pokazuje, s pravom i precizno, da smo za sve krivi svi mi, sami.”
Vladimir Arsenić

a koja je poanta svega ovoga
što ti želim poručiti
ništa više od ovoga što piše
jedina je poanta da nema poante
ne gubi vrijeme tražeći je
uzmi koliko možeš
dok te ne uzmu

sami koščec marinko
Više o knjizi i autoru možete saznati na sljedećem linku.

Please follow and like us: