Hrvoje Kovačević

Autor

Hrvoje Kovačević

Hrvoje Kovačević rođen je 27. siječnja 1966. u Požegi. Tijekom srednjoškolskih dana bavio se stripom, amaterskim i animiranim filmom. 1985. u Zagreb dolazi studirati arhitekturu, crta karikature, šalje ih na međunarodne festivale i nudi redakcijama svih tiskovina za koje je čuo, nakon što je diplomirao bavio se marketingom. 1. siječnja 2002. postao je profesionalni pisac.

Iako je još tijekom studenskih dana napisao dvije burleske koje je bezuspješno nudio uglavnom zagrebačkim kazalištima, početak njegovog pisanja vezan je uz pojavu književnog časopisa Plima 1993. Godinu dana kasnije počinje pisati priče za djecu koje objavljuje u Modroj lasti, a 1996. objavljuje Tajnu Ribljeg Oka, prvi roman, koji je danas u školskoj lektiri, uz još četiri druge knjige, te prvi u nizu od šesnaest knjiga koje u naslovu imaju riječ tajna. Za roman Tajna Crne kutije dobio je nagradu „Grigor Vitez“.

Dvije trećine opusa od tridesetak knjiga koliko je do sada objavio namijenjen je djeci. U dijelu opusa namijenjenog odraslima ističe se serija od pet kriminalističkih romana u kojim inspektor Odjela za seksualne i krvne delikte Policijske uprave požeško-slavonske Robert Vidmar uz pomoć kvartovskog policajca Mladena Crnkovića rješava slučajeve složenih ubojstava. Uz to je objavio sedamdesetak priča u periodici, piše drame (za dramu Studen Sudnjeg dana dobio je 3. nagradu „Marin Držić“, a za dramu Profesionalna deformacija nagradu SFERA) i scenarije, surađuje s radijem (izvedeno mu je dvadesetak radiodrama) i televizijom. Danas živi u Stubičkim Toplicama. Oženjen je i ima dvoje djece.

Napisao je više od 30 romana za djeci i odrasle.

★★★★★

ČUVARI TAJNE I ZLATNA VRATA

Una, Pip i Joža žive u središtu Zagreba, pohađaju istu osnovnu školu i sviraju u rock-sastavu koji su osnovali u glazbenoj školi.

Prava ekipa postaju tek nakon pustolovine u Bedekovčini gdje je dom za stare i nemoćne u koji je smještena Unina baka. Ime doma je Zlatna dob, no netko misli da bi se dom trebao zvati Zlatna vrata pa neprestano mijenja skupu mjedenu tablu na kojoj je ime doma.

I to je tek prva tajna u nizu. Otkrivaju da se tamo događa nešto vrlo, vrlo neobično. Posebno im je neobična jedna od štićenica.

A tada Unina baka tajnovito nestane… Troje prijatelja potpuno se posvećuje istrazi. Saznaju da ona nije prva starica koja je nestala iz te ustanove.

Dok rješavaju slučaj nestalih starica, Una, Joža i Pip postaju Čuvari tajne i ne sluteći da je to tek prva u nizu uzbudljivih avantura koje ih čekaju…

Više o knjizi i autoru možete saznati na sljedećem linku.

Please follow and like us: