Damir Uzunović

Damir Uzunović

Autor

Damir Uzunović

Damir Uzunović, rođen 1965. u Sarajevu. Suosnivač je, zajedno sa Goranom Samardžićem, knjižare i izdavačke kuće Buybook. Poezija i proza mu je objavljivana na engleskom, francuskom, turskom i slovenskom jeziku. Živi i radi u Sarajevu.

Djela: Kesten, zbirka priča (Dani, 1996.), Brod s talismanom, zbirka poezije (Veselin Masleša, 1992.), Mađioničar, zbirka poezije (Svjetlost, 1995.), Ljudi i ptice, zbirka poezije (Space Production, 2005.). Nagrade: Druga nagrada FOD BiH za knjigu priča Kesten; prva nagrada Večernjih novina za priču Doruša; druga nagrada NiP Ljiljan za priču San jednog Franjevca.

★★★★★

Ja sam

„Ja sam… raste i sazrijeva skupa sa svojim pripovjedačem, i od kraćih štikleca iz djetinjstva, preko uvjerljivih mladalačkih epizoda, prerasta u remek-djelo zrelog pisca, njegove poetike, svjetonazora i posvemašnjeg prelijevanja vlastitog ‘ja’ s onim ‘ja’ koje je izgovoreno na kraju života. Ja sam je rasplesan, veličanstven i dirljiv roman u kojem Uzunović doslovno emotivno ubija čitatelja.“ Jagna Pogačnik, Best Book

Više o knjizi i autoru možete saznati na sljedećem linku.

Please follow and like us: