Damir Karakaš

Autor

Damir Karakaš 

Damir Karakaš rođen je 1967. u selu Plašćica, pored Brinja u Lici. Objavio je knjigu putopisa Bosanci su dobri ljudi, zbirke priča EskimiPukovnik Beethoven i Kino Lika te romane KombetariKako sam ušao u Europu, Sjajno mjesto za nesreću, Blue Moon Sjećanje šume (nagrade „Fric“ i „Kočićevo pero“), Proslava (Nagrada T-portala za najbolji roman 2020.) i Okretište – nagrađeno regionalnom književnom nagradom „Meša Selimović“ za najbolji roman 2021. Iste godine dobio je i uglednu talijansku književnu nagradu „Premio ITAS del Libro di Montagna“ za roman Sjećanje šume.

Piše i kazališne komade koji se izvode u Hrvatskoj i inozemstvu.

★★★★★

POTOP

Roman Potop dotiče ključne egzistencijalne teme u životu pojedinca kao što su ljubav, zavičaj, obiteljski odnosi, te Domovinski rat iz jedne sasvim drugačije perspektive jer autor je i sam bio sudionik tog rata na prvoj crti 1990. – 1992. 

Glavni lik – mladić – u raskoraku je sa svijetom iz kojeg potječe i svijetom kojem stremi. Istovremeno mu se događaju i ljubav i rat, dva najveća izazova u životu svakog čovjeka.

Precizno strukturiran, lišen ikakvih verbalnih viškova, pun poetskih slika krute svakodnevice, ali i nježna romantičnih snatrenja, Potop iznova potvrđuje Karakaševu iznimnu vještinu pisanja i njegovo visoko mjesto u suvremenoj hrvatskoj književnosti.

Više o knjizi i autoru možete saznati na sljedećem linku.

Please follow and like us: