Image

BALKAN EXPRESS

Program „Balkan express“ jača veze među regionalnim piscima i književnosti te na 14. Vrisak dovodi pet autora čije su posljednje knjige imale jak odjek u cijeloj regiji.

U ponedjeljak, 13. rujna u 21:00 Jagna Pogačnik s autorom Damirom Uzunovićem razgovara o knjizi „Ja sam“, kombinaciji autobiografske fikcije i svojevrsne literarne posvete ocu i majci, ali i rodnom Sarajevu.

U utorak, 14. rujna „Balkan express“ donosi dvije promocije: u 19:00 Dragan Velikić i Branko Čegec predstavljaju Velikićev roman „Adresa“, svojevrstan dosje grada Beograda, tragičara suvremene povijesti, dok u 20:00 Đurđica Čilić moderira razgovor sa Semezdinom Mehmedinovićem. Njegova knjiga „Ovo vrijeme sada“ knjiga je potrage, sjećanja i osjećaja, knjiga u kojoj se vrhunska proza i poezija spajaju u neodvojivo jedno.

Sredina tjedna rezervirana je za jednog od vodećih balkanskih postmodernističkih pisaca, Aleksandra Prokopieva, koji 15. rujna u 21:00, zajedno s Nikolom Petkom, razgovara o svojoj novoj zbirci priča „Delfin: O vidljivom i nevidljivom“

Program „Balkan expressa“ završava u petak, 17. rujna u 21:00, promocijom romana „Pod oba Sunca“ Ognjena Spahića, koju vodi Kruno Lokotar. Roman priča o krugu života koji iscrtavamo sami i pokušajima da iz tog kruga iskoračimo.