📍 Petak, subota i nedjelja – književnost, stripovi i tulumi na 16. Vrisku

🔥Petak na Vrisku obilježava gostovanje finske autorice Emmi Itärante

📍Vrisak Junior predstavio nam je danas u 11 sati u Dječjoj kući, autoricu Nenu Pavelić i njezinu slikovnicu „Kako biti najjači?“ namijenjenu djeci predškolske i rane školske dobi, ali i svim odraslima koji će je čitati djeci.

📍U podne Vrisak je doveo strip u Prvu riječku hrvatsku gimnaziju s tribinom Brusilica za srednjoškolce na kojoj je višestruko talentirani autor i ilustrator Enver Krivac predstavio svoj strip-roman „Osamotne okolnosti“.

📍Kao i dosad, večernji program Vriska seli se u prostore Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u kojem će u večeras u 18 sati nastupiti Tea Tulić i predstaviti svoj dugo iščekivani drugi roman „Strvinari starog svijeta“, a o romanu će razgovarati s Krunom Lokotarom.

📍U 19 sati održat će se druga Vriskova europska tribina Književnost piše zeleno na kojoj će se predstaviti distopijski roman Emmi Itäranta „Sjećanje vode“, a s autoricom će razgovarati Đurđica Čilić, Kristina Špehar Vuković i Iva Karabaić.

📍U 20 sati Muzej moderne i suvremene umjetnosti ugostit će Zorana Ferića i Doru Šustić. Raspravljat će se o sličnostima i razlikama između njihova dva romana, „Dok prelaziš rijeku“ i „Psi“. Naime, oba romana bave se ljubavnom vezom između starijeg muškarca i mlađe žene, ali iz različitih perspektiva. Tribinu će moderirati Nikola Petković i Vid Barić.

📍U petak u 21 sat dođite u Dnevni boravak u kojem ćete imati priliku slušati i družiti se s majstorima pisanja na slengu, Vladom Bulićem i Daliborom Šimpragom. Razgovor će moderirati Drago Glamuzina, a potom će uslijediti tradicionalno kasnonoćno festivalsko druženje u Dnevnom boravku.

🔥Subota u znaku publicističkih hitova i tuluma s Fridom Šarar

📍Subota će otpočeti Vrisak Junior specijalom „Stripko“ u 11 sati u Dječjoj kući. Nicol Nefat vodit će posebno izdanje popularne strip-radionice Dječje kuće.

📍Točno u podne u Dnevnom boravku održat će se Vriskova radionica kreativnog pisanja, a tom će nam prilikom Andrej Blatnik predstaviti svoj priručnik kreativnog pisanja: „Pisanje kratke priče“. Na radionici će također sudjelovati Jagna Pogačnik i Sanja Vučković.

📍Večernji program u subotu u MMSU-u započinje u 18 sati s promocijom multimedijalne knjige „Osamotne okolnosti“ Envera Krivca, a s autorom će razgovarati urednik Kruno Lokotar.

📍U 19 sati slijedi predstavljanje publicističkog djela „Svijet bez katarze“ sveučilišnog profesora i autora Tvrtka Jakovine s kojim će razgovarati Seid Serdarević.

📍U 19:30 na 1. katu MMSU-a odvijat će se Razgovori s povodom na kojima će se promovirati jedinstvena fotomonografija Filipa Koludrovića „I have never been to America“, u potpunosti generirana korištenjem umjetne inteligencije, što je u ovako zahtjevnom i obimnom formatu globalno jedinstven fenomen. Uz autora u razgovoru sudjeluju i Leila Topić i Damir Urban.

📍U 20 sati nagrađivani autor i dramski pisac Slobodan Šnajder predstavit će svoj novi roman „Anđeo nestajanja“ u razgovoru sa Seidom Serdarevićem.

📍U 21 sat u Book caffeu „Dnevni boravak“ nastupit će nagrađivane autorice Ivana Šojat i Martina Vidaić, a razgovor i čitanje moderirat će Kruno Lokotar. Nakon nastupa našeg književnog para za petak ostanite u Dnevnom jer će uslijediti afterparty na kojem će glazbu puštati Frida Šarar.

🔥Nedjelja zatvaranja na Vrisku

📍Zadnji dan 16. Vriska, nedjelja, kreće u 18 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti s promocijom novog, žanrovski zanimljivog i intelektualno sveobuhvatnog, romana Sebastiana Antonia Kukavice „Imperijalni šestar Jeffreyja Dahmera“, a s autorom će razgovarati Hana Samaržija.

📍U 19 sati slijedi promocija romana posvećenog planinama i Gorskom kotaru, „Srce mog medvjeda“ autora Milana Majerovića-Stilinovića, a o romanu će razgovarati s Enom Katarinom Haler.

📍Posljednji program 16. Vriska održat će se u 21 sat u Book caffeu „Dnevni boravak“ u kojem će svoju poeziju čitati Ivana Bodrožić i Maja Marchig, a njihov će nastup moderirati Ena Katarina Haler.

📖 Program možete pogledati ovdje.

📍Vidimo se na 16. Vrisku, ulaz na sve programe slobodan je, a svima koji ne budu u blizini Rijeke, osigurali smo live stream na V.B.Z.-ovu YouTube kanalu te na Facebook stranici Moja Rijeka. 🎥

*
Vrisak se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, programa Kreativna Europa Europske unije, Finnish Literature Exchange i Swedish Arts Councila a u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti, Dječjom kućom GKR, Art kinom, Dnevnim boravkom i Hrvatskom gospodarskom komorom – Zajednicom nakladnika i knjižara.

Za više informacija, slobodno nas kontaktirajte.
Organizacijski odbor Vriska.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram Facebook
Live stream: YouTube

Please follow and like us: